ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ENORASIS

Written by on 14 April 2021

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Οι Enorasis είναι ένα μουσικό συγκρότημα από την Αθήνα. Οι εκρηκτικές τους εμφανίσεις, η ενέργεια τους και το όνομα τους ήταν ο λόγος που ήθελα να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Oι Enorasis με το νέο τους single ‘’Αδιόρθωτη καρδιά’’, μας προσκαλούν στο δικό τους μουσικό κόσμο που είναι γεμάτος ρυθμό και positive vibes!

Καλώς ήρθατε στον ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ RADIO.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Πριν γίνει αυτή η συνέντευξη διάβαζα το βιογραφικό σας “όλα άρχισαν το 2019” θέλετε να μου πείτε την ιστορία του συγκροτήματος;

  • Όλα ξεκίνησαν ακόμη πιο πίσω το 2015 όταν αυτή η μπάντα πρωτοξεκίνησε εντελώς ερασιτεχνικά και σε εντελώς άλλο ύφος. Από εκεί και πέρα το 2019 ξεκίνησαν τα πρώτα επαγγελματικά βήματα με το σημερινό line up που είναι:

Γιώργος Ελευθεράκης(Φωνή)

Ευγένιος Ζαρκάδας (Κιθάρα – Φωνητικά)

Σωτήρης Στεφάνου (Τύμπανα – Φωνητικά)

Χρίστος Πυρρής (Μπάσο)

Κώστας Αλούπης (Πλήκτρα)

Μέχρι σήμερα προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν σταθερά και σωστά βήματα, ως προς την δισκογραφία μας, αλλά και τις ζωντανές μας εμφανίσεις.

 

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το καινούριο σας single ‘’Αδιόρθωτη καρδιά’’ πείτε μας δύο λόγια για την νέα σας δουλειά. Τι σας έδωσε κίνητρο για το καινούριο σας single;

  • Πάντα πάνω από όλα το κίνητρο είναι η ίδια η μουσική και το πάθος για την δουλειά μας. Στη συνέχεια επειδή νιώθουμε πως ίσως ο κόσμος ειδικά με τις τωρινές πρωτόγνωρες συνθήκες είναι έτοιμος για νέα ακούσματα και νέα πρόσωπα, κάπως έτσι λοιπόν πήρε σάρκα και οστά το νέο μας single.

Από πού εμπνευστήκατε το όνομα της μπάντας;

  • Αυτή είναι λίγο μια αστεία ιστορία, που όμως οδήγησε σε ένα όνομα που πραγματικά σου μένει από το πρώτο άκουσμα. Όλα ξεκίνησαν όταν η μπάντα έπρεπε να βρει ένα όνομα για να κάνει το πρώτο live το 2015. Πάντα με γνώμονα το χιούμορ που μας διακατέχει σαν μπάντα σκεφτήκαμε πολλά ονόματα τα οποία θα μπορούσαν σήμερα να μας έχουν οδηγήσει σε σίγουρη καταστροφή! Εκείνο το βράδυ όμως ο Γιώργος (τραγουδιστής μας), έχοντας όνειρο για ένα μεγάλο μέλλον σε αυτή τη μπάντα, σκέφτηκε το όνομα «ENORASIS» που προέρχεται από την ελληνική λέξη ενόραση, όπου είναι η γνώση κάποιων πραγμάτων, που γίνεται με τρόπους πέρα από τις αισθήσεις ή τη λογική. Θα μπορούσε κανείς να το εκφράσει και με την αγγλική λέξη feeling!!

Τον τελευταίο καιρό πολλοί καλλιτέχνες επικοινωνούν με το κοινό τους μέσω live streaming λόγω πανδημίας. Σκέφτεστε να δούμε κάτι τέτοιο από εσάς;

  • Πιθανότατα ναι, εάν και όπως φαίνεται σύντομα θα επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα οπότε θα βρεθούμε ξανά στην σκηνή, στον φυσικό χώρο στον οποίο ανήκουμε. Ωστόσο ένα live streaming είναι κάτι το οποίο θα κάναμε, εάν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις!

Στο καινούριο video clip σας με σκηνοθετική επιμέλεια του κ. Mike Marzz παρουσιάζετε μια μικρή ιστορία που δείχνει την αλληλεγγύη της φιλίας και την δύναμη της μουσικής στο να ξεπεράσει κάποιος μία δύσκολη στιγμή του! Στο τέλος αυτής της ιστορίας ο πρωταγωνιστής αφήνει τα προσωπικά του προβλήματα και βγαίνει στην σκηνή ! Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να αφήνετε τα προβλήματα σας και να διασκεδάζετε το κοινό σας; Υπήρξε κάποιο γεγονός που να έχει επηρεάσει κάποια εμφάνιση σας;

  • Πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Ξέρετε πολλές φορές ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει ότι η μουσική είναι πραγματική δουλειά και όχι χόμπι. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κοινωνία, αλλά και η πολιτεία τους καλλιτέχνες. Καλούμαστε κάθε φορά που ο κόσμος είναι μπροστά μας για να διασκεδάσει να αφήσουμε όλη μας τη ζωή και τα προσωπικά μας προβλήματα, ένα βήμα πριν ανέβουμε στην σκηνή. Δεν υπάρχουν σε εμάς περιθώρια συναισθηματισμού και αδυναμίας, γιατί ο κόσμος είναι εκεί για να ξεχάσει τα δικά του. Οπότε καλούμαστε πολλές φορές να υπερβούμε τους εαυτούς μας και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Έχουμε ανέβει στη σκηνή έχοντας τον front man της μπάντας μας να έχει χάσει πολύ στενό συγγενή του κάτι το οποίο τα λέει όλα.

Με ποιον μουσικό καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;

  • Σίγουρα είναι παραπάνω από ένας. Εάν όμως έπρεπε να απαντούσαμε άμεσα σε μια επαγγελματική πρόταση θα θέλαμε να κάναμε συνεργασία με δυο Γιώργους. Ο ένας είναι ο Γιώργος Σαμπάνης που είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και πολύ κοντά σε αυτό που κάνουμε, και ο άλλος είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης, γιατί αυτός είναι απλά ο Γιώργος Μαζωνάκης, χωρίς παραπάνω εξήγηση!

Θέτετε στόχους και όνειρα για την μπάντα; ή αφήνετε να σας δείξει η καρδιά σας και η ζωή την πορεία  της;

  • Πάντα υπάρχουν όνειρα και στόχοι, μόνο έτσι μπορείς να γίνεσαι πραγματικά καλύτερος. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές φορές καταστάσεις που σε αναγκάζουν να ακολουθήσεις την καρδιά σου σε μία απόφαση όταν κάτι σε βγάλει έξω από αυτά τα οποία ήθελες να κάνεις, είτε με τη θετική είτε με την αρνητική έννοια.

 

Ποια είναι τα επόμενα σας σχέδια;

  • Πραγματικά για να πούμε για τα μελλοντικά μας σχέδια θα έπρεπε να γράψουμε έκθεση και όχι μια μικρή απάντηση. Θα αρκεστούμε στο ότι ετοιμάζουμε πολύ ωραία νέα πράγματα και δισκογραφικά, αλλά και σε επίπεδο εμφανίσεων και υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για άλμπουμ στο μέλλον!

Σας ευχαριστώ πολύ σας εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το καινούριο σας τραγούδι και να φτάσει στις καρδιές όλων μας!

  • Εμείς ευχαριστούμε πολύ για αυτή την συνέντευξη και ελπίζουμε ο κόσμος να αγαπήσει το νέο μας τραγούδι ¨Αδιόρθωτη Καρδιά¨ τόσο όσο εμείς!

Υπομονή σε όλους και σύντομα ελπίζουμε να επιστρέψουμε στη σκηνή εκεί όπου είναι το φυσικό μας περιβάλλον!

FB page


AnadrasisRadio

Current track

Title

Artist

Current show

Late night Play

00:00 04:00

Live Chat

Current show

Late night Play

00:00 04:00

Live Chat