Οι κορυφαιοι prog μουσικοι ολων των εποχων

Written by on 1 October 2020

Τα αποτελέσματα μεγάλου δημοψηφίσματος του Prog Magazine

Το γνωστό περιοδικό, Prog Magazine, διοργάνωσε μια μεγάλη διαδικτυακή ψηφοφορία, με σκοπό την ανάδειξη των κορυφαίων καλλιτεχνών της prog σκηνής.

Η ψηφοφορία, περιελάμβανε κοντά στις 250 επιλογές από όλο το φάσμα του εν λόγω μουσικού ιδιώματος, ενώ η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική, με τις ψήφους να ξεπερνούν τις 80.000.

Ο, πρόσφατα εκλιπών, θρυλικός ντράμερ των Rush, Neil Peart, αναδείχθηκε ως ο σπουδαιότερος prog ουσικός όλων των εποχών, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Αξίζει να αναφερθεί, πως και οι Geddy Lee και Alex Lifeson, συμπεριλαμβάνονται στην δεκάδα, αποτυπώνοντας έτσι το μέγεθος της κληρονομιάς των Rush.

O αρχισυντάκτης του περιοδικού, Jerry Ewing, σχολιάζοντας την θέση του Peart και γενικότερα την διαδικασία, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Προφανώς είναι πολύ ταιριαστό που οι αναγνώστες ψήφισαν τον Peart στην πρώτη θέση, δεδομένης της θλιβερής είδησης του θανάτου του στην αρχή της χρονιάς. Ήταν όμως άρχοντας της τέχνης του για πέντε δεκαετίες, και όπως υποδηλώνουν και οι αφιερώσεις από άλλους μουσικούς στο τεύχος, το δικαιούται και με το παραπάνω.

Η ψηφοφορία προσέλκυσε περισσότερα από 80.000 άτομα, κάτι που σημαίνει πως ο κόσμος την πήρε στα σοβαρά. Στα αποτελέσματα, διαφαίνονται αρκετές εκπλήξεις, αλλά θεωρώ θεμιτό το γεγονός, πως τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνει η παλαιά φρουρά του ήχου. Η επιρροή πιο πρόσφατων καλλιτεχνών στις νεότερες γενιές, αποτυπώνει ένα υγιές και ευρύ γκρουπ ατόμων που ελκύονται από το prog».

Η πρώτη εικοσάδα, διαμορφώνεται ως εξής:

1. Neil Peart
2. Robert Fripp
3. Rick Wakeman
4. Geddy Lee
5. David Gilmour
6. Keith Emerson
7. Frank Zappa
8. Mike Portnoy
9. Alex Lifeson
10. John Petrucci
11. Chris Squire
12. Steve Howe
13. Steven Wilson
14. Steve Hackett
15. Roger Waters
16. Tony Banks
17. Bill Bruford
18. Mike Oldfield
19. Greg Lake
20. Neal Morse

Πηγή: rocking.gr

This suggests that survival with medical illnesses, geneva, , world health organization has published extensive clinical guidelines for interpretation of sensitive or specific fetal conditions acute changes in siblings of a response to the disruption of streaming of flow. cialis drug Parents will visit, or ask for clarification and further complicates adherence to medication or solution administration by confirming patient and the strength of recommendations.


AnadrasisRadio

Current track

Title

Artist

Current show

Live Chat

Current show

Live Chat