Οι “BAiLdSA” στο AnadrasisRAdio

 

 

Συνέντευξη με τους BAiLdSA

Aπό την Μαρία Μιχαλάκη

  Οι BAiLdSA από το 2008 συνδυάζουν κιθάρες και ντραμς με τρομπέτες και ακορντεόν, βαλκανική μουσική με ροκ και πανκ στοιχεία, παράδοση με σύγχρονα ακούσματα.  Η 7μελής μπάντα με έδρα την Θεσσαλονίκη δεν βάζει όρια και ταμπέλες στην μουσική της και δεν σταματάει να χτυπιέται στα live.  Εμείς  συναντήσαμε μερικούς από αυτούς στο στούντιο όπου δημιουργείται η παμβαλκανική μαγεία και τους πιάσαμε κουβέντα. Μας μίλησαν για τον νέο τους δίσκο με τον τίτλο “zVarNa” που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, για τις περιοδείες και τις συναυλίες, για τους ανθρώπους και την μουσική που γνώρισαν και για πολλά άλλα.

 

▪     Πώς ξεκίνησαν οι BAiLdSA;

 • Θάνος Γκουντάνος(φωνή/κιθάρα): Oι BAiLdSA ξεκίνησαν σαν ιδέα το 2007. Το πρώτο live έγινε το 2008 με μια πιο διαφορετική σύνθεση από την σημερινή, πιο ακουστική. Σταθμός ήταν ο πρώτος μας δίσκος το 2011 που λέγεται “USB- United States of Balkan” και από εκεί νομίζω πήρε και ταυτότητα όλο αυτό που κάνουμε. Από τότε και με μια πολύ μικρή αλλαγή στο μπάσο και στον ηχολήπτη είναι αυτή η σημερινή μας σύνθεση. Και έτσι φτάνουμε σήμερα στα τέλη του 2014 όπου έχουμε κυκλοφορήσει τον δεύτερο μας δίσκο, “zVarNa”. (μου δείχνει τα κουτιά με τους δίσκους που αργότερα θα άρχιζαν να βάζουν στις θήκες.)

 

 • Τι σημαίνει το όνομα της μπάντας;

◦     Θάνος: BAiLdSA σημαίνει λιποθύμησα. Η ρίζα είναι από την τουρκική λέξη bayilmak. Είναι μια λέξη όμως η οποία χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα και σε όλα τα Βαλκανια, ελαφρώς παραφρασμένη και με την ίδια έννοια.

 

▪     Η  σύνθεση της μπάντας ποια είναι αυτήν τη στιγμή; Ποιοί είστε;

 • Δημήτρης Χαυλίδης (τρομπέτα): Από το 2010 είμαστε ο Δημήτρης Χαυλίδης στην τρομπέτα, ο Καρβουνάρης Πασχαλης επίσης στην τρομπέτα, ο Θάνος Γκουντάνος στην κιθάρα και φωνή, ο Γιάννης Βαμβακάς στο ακορντεόν και στην φωνή, ο Γιάννης Γκουντάνος ο αδερφός του Θάνου, στα τύμπανα και ο Γιάννης Ιωαννίδης στο ηλεκτρίκο μπάσο και στα τύμπανα και ο Κρίτων Κιουρτζής στην ηχοληψία.

 

▪     Και μπάσο και τύμπανα και τρομπέτες…

 • Δημήτρης: Όλη η βάση του ροκ και δύο χάλκινα για να τα συνδέσουμε!

 

▪     Και η ταυτότητα που δημιουργήσατε ποιά είναι;

 • Δημήτρης: Με τα χάλκινα, τις δύο τρομπέτες, υπάρχει μια βάση βαλκανική αλλά υπάρχουν μέσα κι άλλα είδη όπως rock, regge, ska, punk. Είναι είδη που ακούμε και θέλαμε να τα βάλουμε στον ήχο μας. Πλέον ο δεύτερος δίσκος έχει κάποιες επιρροές από indie και stoner. Βασικά δεν έχουμε καπόιο συγκεκριμένο genre. Θέλουμε αυτό που ακούμε και μας αρέσει να βγάινει και στην μουσική της μπάντας. Ο καθένας ανάλογα με το τι του αρέσει, το βάζει στην μουσική του, άθελα του βέβαια.
 • Θάνος: Θα μπορούσα να πω ότι η μαγιά μας, από εκεί που αντλούμε την έμπνευση είναι η βαλκανική παράδοση και σε όλο το μήκος των Βαλκανίων. Μουσικά βλέπουμε αρκετές ομοιότητες και μια αλληλεπίδραση της μουσικής. Αυτό ήταν και το πηγάδι της έμπνευσης μας. Και πάνω σε αυτό φτιάχνουμε δικές μας συνθέσεις όπου η έμπνευση μπορεί να είναι βαλκανική αλλά το τελικό απότέλεσμα είναι πιο “θολό”. Μια εντύπωση βαλκανική, μια ιδέα, με σύγχρονη αισθητική.

 

▪     Τι μουσική ακούτε;

 • Δημήτρης: Άμα αρχίσουμε… Εγώ προσωπικά ακούω τα πάντα. Γιατί δεν μ’ αρέσει να ακούω ένα συγκεκριμένο είδος. Νιώθω ότι έχω παρωπίδες. Οπότε μπορώ να ακούσω από πολύ βαρύ λαϊκό, πανηγυρτζίδικο, μέχρι avant garde μουσική.
 • Θάνος: Ναι είναι δύσκολο να απόκλείσουμε κάποιο είδος επειδη ασχολουμαστε πάραπόλύ με την μουσική. Σε όλα τα είδη υπάρχει καλή και κακή μουσική και δεν θα ήθελα να βαζω ταμπέλες. Πλέον έχουμε τόσο πολλή πληροφορία από μουσικές από όλο τον κόσμο που βλέπεις πανέμορφα πράγματα σε διαφορετικές μουσικες.

Μας ενδιαφερει να υπαρχει μουσική ταυτότητα ωστε καπόιος να αναγνωρίζει από που προερχεται αυτό που ακούει. Αυτό που κάνουμε έχει έναν ήχο, ο οποιος γεωγραφικά προσδιορίζεται κάπως. Καπόιος καταλαβαίνει από που προέρχεται και μας ενδιαφέρει αυτό. Θα μπορουσαμε να είμαστε μια αγγλόφωνη μπάντα που γράφει πολύ ωραία κομμάτια και να ανταγωνιζόμαστε συγκροτήματα της Αγγλίας κτλ. Αλλά αυτό είναι άλλο τερέν για να “παίξεις”. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε μια ταυτότητα γεωγραφική χωρίς να είναι εθνική. Η μουσική περνάει από σύνορα, περνάει κάτω από πορτες. Δεν καταλαβαίνει από τέτοια πράγματα, δεν σταματάει.

 

▪     Ο πρώτος δίσκος θα μπορούσα να πω ότι μου φάνηκε πιο πειραματικός, πιο τολμηρός όσον αφορά στις επιρροές σας. Στον δευτερο δίσκο φαίνεστε πιο σίγουροι.

 • Θάνος: Ο δευτερος δισκος όπως και καθε επομενο βημα που κάνουμε νομίζω θα πρέπει να είναι πιο ώριμος. Ο πρώτος κυρίως απότυπωσε όλα αυτά που είχαμε κάνει από το 2008 που ξεκινήσαμε να παίζουμε, μέχρι το 2011 που το γραψαμε. Αποτυπώθηκε ένα χρώμα από όλα αυτά που κάναμε στο στούντιο. Ο δεύτερος έγινε μέσα στο στούντιο με την βοήθεια του παραγωγού και πηγαμε ένα βήμα παραπέρα. Περισσότερο βασιστήκαμε στις δικές μας συνθέσεις, σε αυτά που φτιάξαμε μόνοι μας, ενώ στον πρώτο δίσκο υπάρχουν και διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών. Άλλαξαν όμως και οι εποχές. Περνώντας ο καιρος, τόσο μουσικά όσο και κοινωνικά εξελιχθήκαμε και συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε. Η ταυτότητα παραμένει ίδια και στα δύο cd. Βλέπεις ότι είναι το ιδιο συγκροτημα που πάει λίγο παραπέρα. Μας αρέσει πάρα πολύ η εξέλιξη, να μην είμαστε στάσιμοι χωρίς βέβαια να αφήνουμε την ταυτότητα μας. Να κάνουμε κι εμείς καινούργια πράγματα, για να μας κρατάει κι εμάς το ενδιαφέρον.

 

▪     Η ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου έγινε αναλογικά. Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

 • Θάνος: Αυτό ήταν ιδέα του παραγωγου μας, του Νικόδημου Τριαρίδη, ο οποίος περνουσε, και ακόμα περνάει, μια φαση αναλογική, μια νοσταλγία για τον αναλογικό, old school τρόπο  γραφής, όπου τα συγκροτηματα ηχογραφούσαν κατευθειαν στην κονσόλα. Παλι χρησιμοποιήσαμε τεχνολογία, αλλά προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον ήχο και όλη την διαδικασία στο παλιό στυλ και βγήκε εντέλει κάτι πιο ζεστό, κάτι πιο κοντινό στο live μας γιατί έχει αρκετό ζωντανό παίξιμο. Προσωπικά, εμένα μου άρεσε πολύ το απότελεσμα! (γέλια)

 

▪     Γιατί σας ελκύει τόσο πολύ η παράδοση; Τί σημαίνει για εσάς;

 • Δημήτρης: Νομίζω ότι ακούγοντας αυτήν την μουσική από μικρός και βιώνοντας την διαφορετικά τότε, έχει περάσει υποσεινήδητα μέσα σου, έχει γίνει ένα κομμάτι του εαυτoύ σου μέσα από βιώματα. Και κάποια στιγμή αυτό σου βγαίνει άθελα σου.
 • Θάνος: Προσωπικά αυτό που βρίσκω πολύ ενδιαφέρον στην παραδοσιακή μουσική είναι ότι μπορεί να συγκινεί κόσμο ανεξαρτήτως ηλικίας, τάξης, μόρφωσης.  Δηλαδή μπορεί να δεις δυο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους να συγκινούνται από το ίδιο τραγούδι. Και βλέπεις ότι ο κάθε λαός φέρνει μαζί του κάτι παραδοσιακό, κάτι από τις ρίζες του. Κι αυτό δεν έχει μια ιδιαιτερότητα παντού;

 

▪     Πρόσφατα ολοκληρώσατε την περιοδεία σας στα Βαλκάνια. Πείτε μας για αυτή την εμπειρία;

 • Θάνος: Έχουμε πάει σε όλες τις γειτονικές μας βαλκανικές χώρες. Ταξιδεύουμε με ένα βαν στο οποίο φορτώνουμε τα όργανα μας και… τους εαυτόυς μας και έχουμε κάνει ατέλειωτα χιλιόμετρα. έχουμε πάει αρκετές φορές στην Τουρκία, στην Βουλγαρία, στην FYROM, στα Σκόπια, στην Αλβανία. Πραγματικά, κάθε φορά που κάνουμε περιοδεία είναι το καλύτερο μέρος της δουλειάς που κάνουμε.
 • Δημήτρης: Έχουμε κάνει 2 περιοδείες στην Τουρκία: μια μεγάλη καλοκαιρινή που φτάσαμε μέχρι τα νότια της χώρας και μια δεύτερη μεέχρι την Άγκυρα. Πήγαμε 3 φορές στην Βουλγαρία και γυρίσαμε σχεδον όλη την χωώρα, στις περισσοτερες πολεις. Επίσης εμφανιστήκαμε στην Αλβανία, στα Τίρανα, και στα Σκόπια σε 2-3 μεγάλα φεστιβάλ.
 • Θάνος: Εκτός από τις περιοδείες στα Βαλκάνια, γυρνάμε πολύ και στην Ελλάδα .

 

▪     Στην νότια Ελλάδα όπου δεν υπάρχει τόσο το βαλκανικό στοιχείο, υπάρχει κοινό που ακούει balkan;

 • Δημήτρης: Μας θεωρούν λίγο εξωτικούς κάτω. Ακόμα και το όνομα, επειδή δεν χρησιμοποιείται η λέξη αυτή, δεν το ξέρουν.
 • Θάνος: Γενικά είναι πιο οικείο το άκουσμα στην βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Κρήτη που έχουμε πάει πολλές φορές υπάρχει πολύ ένθερμο κοινό. Στην βόρεια Ελλάδα υπάρχει πιο πολύ αυτό το στοιχείο που μας βοηθάει λίγο ηχητικά. Βλέπουμε ας πούμε ότι μπορεί να αγγίξει και κόσμο ο οποίος δεν έχει σχέση με όλο το ύφος μας αλλά συγκινείται από το παραδοσιακό. Έρχονται γιαγιάδες και μας λένε μπράβο και μας δίνουν συγχαρητήρια.
 • Δημήτρης: Και βλέπεις εκεί ότι δεν το κάνουν ψεύτικα, το πρόσωπο τους φαίνεται ότι όντως χάρηκαν που μας άκουσαν. Και ας παίζουμε “αυτή τη ροκ”, όπως λένε!

 

◦     Ελληνικό ή βαλκανικό κοινό;

▪      Θάνος: Πως να τα ξεχωρίσεις; Κάθε συναυλία είναι τόσο ξεχωριστή. Σίγουρα όταν παίζεις στον τόπο σου, εντός έδρας, είναι αλλιώς. Αλλά όταν είσαι σε ένα ξένο χώρο και βλέπεις να σε αγαπάνε τόσο πολύ και να αγκαλιάζουν αυτό που κάνεις η συγκίνηση είναι διαφορετική. Δεν μπορώ να τα διαχωρίσω. Πάντως υπάρχουν πολλά κοινά ανάμεσα σε αυτούς τους λαούς όσον αφορά στον τρόπο που διασκεδάζουν με το χορό και στο πόσο ένθερμοι είναι .

▪     Δημήτρης: Είχαμε ένα περιστατικό στην Τουρκία πέρισυ το καλοκαίρι, που ήρθε ένας και μας λέει: “Παιδιά, μπράβο! Δεν ήξερα γιατί χόρευα! Χόρευα ασυναίσθητα και δεν χορεύω συνήθως”.

 

◦     Ζείτε για τα live σας, έτσι;

▪     Δημήτρης: Συναισθηματικά ναι. Βιοποριστικά ζούμε από τα live μας! (γέλια) Είναι ο απώτερος σκοπός μας να βιοποριζόμαστε από αυτό που κάνουμε. Αλλά είναι δύσκολο.

▪     Θάνος: Κυνηγάμε το όνειρο μας! Κάνουμε αυτό που αγαπάμε και είμαστε ευλογημένοι που  καταφέρνουμε από αυτό να έχουμε κάποιο εισόδημα, εφόσον αυτό το πράγμα χρειάζεται στην ζωή μας. Μακάρι να καταφέρουμε να σταθούμε εντελώς μόνοι μας ώστε να αφοσιωθούμε αποκλειστικά σε αυτό. Γιατί ουσιαστικά μας αποσπάνε την προσοχή διάφορα πράγματα στα οποία πρέπει να τρέξουμε. Το live είναι το πιο ωραίο μέρος.

▪     Δημήτρης: Ένας μεγάλος μουσικός σε μια μεγάλη μπάντα κάποτε μας είχε πει ότι η μουσική και το live είναι το 15% από όλα αυτά που πρέπει να κάνεις. Ενώ θα έπρεπε να είναι το 100%. Το υπόλοιπο 85% είναι η προώθηση.

▪     Θάνος: Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να οργανώσεις. Εμείς είμαστε 7 άνθρωποι που πρέπει να συννενοούμαστε και να έχουμε μια ροή στην δουλειά που κάνουμε και για να προχωράει αυτό έχουμε βάλει προτεραιότητες στην ζωή μας. Έχουμε βάλει δηλαδή το σχήμα πολύ ψηλά. Βρισκόμαστε τακτικά για να πάρουμε απόφασεις και αυτό είναι πολύ χρονοβόρο. Και έχουμε διλήμματα και ερωτήσεις που πρέπει να απαντάμε μόνοι μας. Αλλά είναι πολύ ωραία διαδικασία. Νιώθω πολύ τυχερός που κάνω αυτό το πράγμα στην ζωή μου.

 

◦     Λειτουργείτε ως κολεκτίβα. Πώς προωθείτε την δουλειά σας;

▪     Θάνος: Η μουσική βιομηχανία παλιότερα ήταν βασισμένη στις εταιρείες. Οι εποχές έχουν αλλάξει όμως. Σήμερα το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε είναι το ίντερνετ. Έτσι καταφέρνουμε να έχουμε άμεση επαφή με το κοινό και να μπορούμε να ενημερώνουμε για ό,τι συμβαίνει. Βέβαια υπάρχουν και οι συμβουλευτικές εταιρίες που μπορούν να βοηθήσουν προς καπόια κατεύθυνση με τον κύκλο τους και έχουμε δημιουργήσει διάφορες συνεργασίες τέτοιου τύπου με ανθρώπους που είναι στον χωρο. Για μας η καλύτερη διαφήμιση, όμως, είναι το live μας. Δηλαδή όταν καταφέρουμε να παίξουμε κάπου και μας δει ο κόσμος δίνει θετικό feedback και αυτή είναι η μεγαλύτερη μας δύναμη. Όλη η παραγωγή του cd είναι αυτόχρηματοδοτούμενη. Οι πηγές των εσόδων μας είναι οι συναυλίες, τα cd τα οποία πωλούνται από μας χέρι με χέρι ή σε επιλεγμένους χώρους, σε τιμή κόστους.

 

▪      Γιατί πήρατε την απόφαση να διαθέσετε τους δίσκους δωρεάν για κατέβασμα στην ιστοσελίδα σας;

 • Θάνος: Πιστεύουμε ότι η μουσική πρέπει να διανέμεται δωρεάν.

(Στο στούντιο μπήκε ο Γιάννης που παίζει το μπάσο και έκατσε μαζί μας)

 

 • Στις 23 Ιουνίου, ανοίξατε την συναυλία του Manu Chao στην Θεσσαλονίκη, με τους Active Member και την DJ Speri. Πώς προέκυψε αυτή η πρόταση;

◦     Θάνος: Ήταν η δεύτερη φορά που παίζαμε μαζί του. Η πρώτη φορα ήταν  τον Σεπτέμβρη του 2013 στα Σκόπια. Ο Manu Chao πέρα από το ότι είναι επιρροή είναι “μπαμπάς” πολλών συγκροτημάτων και έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σκηνή, και είναι μεγάλη μας αδυναμία λόγω της ιδεολογίας του, του ακτιβισμού και της πολιτικής του στάσης. Έτυχε ο μάνατζερ του στα Βαλκάνια να είναι φίλος με την μάνατζερ του στην Τουρκία, η οποία είναι φίλη μας. Έτσι, την πρώτη φορά, ο Manu άκουσε το συγκρότημα του άρεσε και είπε ότι μας θέλει. Όταν ήρθε στην Θεσσαλονίκη, προτάθηκε στην εταιρεία παραγωγής να  παίξουμε πάλι εμείς και ήμασταν πολύ τυχεροί… Στην Θεσσαλονίκη, η συναυλία ήταν…

 

 • Εμείς το είδαμε από την πλευρά του κοινού. Αλλά πώς ήταν να παίζετε μπροστά σε 40.000 άτομα; Πώς ήταν το κλίμα πάνω στην σκηνή;

◦     Δημήτρης: εγώ δεν θυμάμαι… (γελάει)

 

 • Είχες πιεί;

◦     Δημήτρης: Δεν είχα πιεί! Ήταν μέθη χαράς. Έχω εικόνες στο μυαλό μου γιατί από την χαρά και την αδρεναλίνη δεν τα θυμάμαι όλα.

◦     Θάνος: Ήταν μεγάλη τιμή μας να παίξουμε στην έδρα μας σε μια τόσο μεγάλη συναυλία. Η καρδιά χτυπούσε πολύ δυνατά. Υπήρχε ένα άγχος αλλά ήταν δημιουργικό. Ήταν τόσο δυνατό το vibe που ερχόταν από τον κόσμο που κύλησε αβίαστα. Σαν όνειρο… Και το συγκλονιστικό ήταν όταν μας πρότεινε ο Manu να βγούμε μαζί σε 3 κομμάτια του, στο πικ της βραδιάς που ήταν παραλήρημα…

 

 • Πώς είναι ο Manu Chao σαν άνθρωπος;

◦     Θάνος: Καταρχάς είναι αντιστάρ. Ενώ είναι τόσο μεγάλο όνομα δεν το δείχνει καθόλου στην φυσική του παρουσία αυτό. Είναι πολύ ευγενικός, φιλικός, μας αγκάλιασε έναν έναν, μιλήσαμε. Θα έλεγα ότι αυτό που μου έμεινε από όλες τις κουβέντες, πέρα από την αύρα του που είναι “παγκόσμια”, είναι ότι έχει μια πιο ανοιχτή αίσθηση για τα πράγματα. Επειδή ασχολείται με πράγματα σε διαφορετικές μεριές του κόσμου, όλα τα βλέπει διαφορετικά και αντιδρά και διαφορετικά.

 

 • Από το ξεκίνημα σας έχετε ταχθεί με την μουσική σας κατά του ρατσισμού και του φασισμού και στηρίζετε αντίστοιχες ενέργειες. Πόσο σημαντικό πιστεύετε ότι είναι, σήμερα στην Ελλάδα, οι καλλιτέχνες να φορτίζουν ιδεολογικά το έργο τους;

◦     Θάνος: Για μένα δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Έχεις άποψη για αυτό που συμβαίνει και που ζεις. Ζούμε στην ίδια κοινωνία, έχουμε τα ίδια προβλήματα, αν δεν είναι στο σπίτι μας τώρα είναι στον δίπλα και θα έρθουν. Οπότε δεν μπορούμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι από αυτό που συμβαίνει. Γενικότερα νομίζω ότι η τέχνη επηρεάζεται πάρα πολύ από την κοινωνική κατάσταση, από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

◦     Γιάννης: Και μπορεί να επηρεάσουν και τον κόσμο φυσικά. Αλλά δυστυχώς νομίζω ότι ενώ υπάρχουν πολλές καλλιτεχνικές δράσεις με ιδεολογία από πίσω, μένουν στην underground σκηνή. Δεν μπορούν να βγουν στο ευρύ κοινό, το οποίο καταιγίζεται από άλλου είδους μουσικές και τέχνες. Το ευρύ κοινό δεν μπορεί να μπλέξει τις τέχνες με μηνύματα.

◦     Δημήτρης: Η Ελλάδα δεν έχει συνηθίσει ακόμα σε τέτοιου είδους κινήσεις…

◦     Θάνος: Η πολιτική άποψη δείχνει ενέργεια. Δείχνει ότι είσαι ενεργός, ότι κάτι θες να πεις, κάποιον πρέπει να συγκινήσεις με αυτά που κάνεις. Εφόσον αντλείς την έμπνευση σου από αυτά, θα πρέπει να δώσεις πίσω. Δεν λέω ότι πρέπει οπωσδήποτε να είσαι κομμάτικοποιημενος. Και δεν θέλω να βγάλω στην άκρη το κομμάτι της διασκέδασης. Σε αυτό που κάνουμε έχει αρκετό χορό και ο χορός είναι ωραίο πράγμα. Αλλά να μην είναι μόνο αυτό. Εμένα μου αρέσει στην συναυλία μας να έχει μέρος που να θες να διασκεδάσεις, να χορέψεις, να χτυπηθείς, αλλά και να ακούσεις έναν στίχο ο οποίος λέει κάτι.

 

 • Ποιά είναι τα σχέδια για το μέλλον; Ετοιμάζεται κάτι καινούργιο;

◦     Θάνος: Δουλεύουμε ένα καινούργιο κομμάτι που έχει ιστορία από πίσω. Ένας πολύ καλός μας φίλος, ο Θοδωρής Καλέσης που έκανε την εκπομπή “Balkan Express” στην ΕΡΤ3, τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί με τα Βαλκάνια και έχει κάνει πολύ ωραία ντοκιμαντέρ για την περιοχή. Όλη του η ομάδα μπαίνει μέσα στις καταστάσεις και ταξιδεύει σε όλα τα Βαλκανια με σκοπό να φέρει αυτό το μήνυμα εδώ, να δείξει πως πραγματικά είναι και όχι πως το ακούμε. Έτυχε να γνωριστούμε στο 1ο Balkan Fest στην Θεσσαλονίκη και μας είπε ότι του άρεσε πολύ η μουσική μας και ότι άκουγε το cd μας στα ταξίδια του και μας εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να μας κάνει ένα βίντεο κλιπ για το ομώνυμο κομμάτι του πρώτου δίσκου το “USB”, γιατί του άρεσε το μήνυμα και ταίριαζε με αυτό που κάνει. Οπότε δουλέψαμε σε αυτό και κάναμε τα γυρίσματα. Τώρα είναι στο μοντάζ και εμείς, ως αντάλλαγμα, ετοιμάζουμε ένα κομμάτι το οποίο θα λέγεται “Balkan Express” και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και σε ντοκιμαντέρ. Επίσης μετά την καλοκαιρινή περιοδεία, που τελείωσε σχεδόν Νοέμβρη, ξεκινάμε να ετοιμαζόμαστε πάλι για συναυλίες από τον Γενάρη. Έχουμε ήδη κάποιες εμφανίσεις στα σκαριά στην Καστοριά, στα Γιαννιτσά, στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

 

Ευχαριστούμε πολύ, BAiLdSA!

Keep rocking the Balkans!

Μαρία Μιχαλάκη για το Anadrasisradio.net

http://baildsa.com/

Ακολουθήστε τους BAiLdSA στο FaceBook 

https://www.facebook.com/Baildsa

Leave a Reply