6th STREET MODE FESTIVAL

6th STREET MODE FESTIVAL

 

6th STREET MODE FESTIVAL

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στην Αποθήκη Γ του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης το “6ο Street Mode Festival”, η μεγαλύτερη γιορτή νεολαίας στην Ελλάδα, με επίκεντρο την street κουλτούρα.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν και από το πρωί ένα πρόγραμμα με συνεχή δράση που περιελάμβανε επιδείξεις και διαγωνισμούς graffiti, street art, breakdance, street dance και parkour από κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες και αθλητές μέσα στον χώρο του λιμανιού, ο οποίος είχε διαμορφωθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Ακολούθησαν μουσικές συναυλίες σε 2 παράλληλα stages (Hip Hop Stage και Live Stage) από αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της street κουλτούρας ενώ dj sets και παράλληλες δράσεις συνόδευαν την εκδήλωση καθ’ όλη την διάρκεια της.

Η προσέλευση του κόσμου έσπασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ με αποκορύφωμα το χρονικό διάστημα 19:00 – 22:00 όπου υπολογίζεται ότι στο βασικό χώρο διεξαγωγής βρισκόντουσαν πάνω από 6.000 θεατές! Ο συνολικός αριθμός όλων των επισκεπτών ξεπέρασε τους 10.000!

To “6ο Street Mode Festival” τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014” υπό την γενική επιμέλεια του Γιάννη Ευσταθίου (Nox1).

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην φετινή δράση graffiti / street art ήταν οι: Jorz, Nade, Nast, Rasel & Rino στην δημιουργία μίας τοιχογραφίας με θέμα το λιμάνι και οι: Jone-50, Omle, SinoTwo, Sorc, Epsilon, Spent1, Snuz, Zep, Κόκο, ΤΖΡΣ, Twis, Inoks, Side, Bentol, Nor & Miste στην δημιουργία διάφορων στυλ και χαρακτήρων μέσα από την δράση για νέους (16-24 χρονών), που πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά στο φεστιβάλ, με το όνομα “Young Bloods”. Όλη η δράση graffiti / street art πραγματοποιήθηκε σε σε έναν τεχνητό ξύλινο τοίχο μήκους 50 μέτρων που στήθηκε ειδικά για την ημέρα του φεστιβάλ. Επίσης, για πρώτη φορά, έγινε και street installation, όπου η καλλιτέχνης Marianna Cute μεταμόρφωσε ένα ψυγείο σε κάτι που, κατά την ίδια, συμβολίζει την Θεσσαλονίκη, έναν πολύχρωμο φραπέ!

Παράλληλα ένας άλλος χώρος του λιμανιού είχε διαμορφωθεί με ειδικές κατασκευές για parkour-freerunning, longboard, balanceboard και slack line και ήταν διαθέσιμος προς το κοινό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας έτσι ώστε o καθένας να μπορεί να κάνει εξάσκηση και να δοκιμάσει τις ικανότητές του πάνω στα συγκεκριμένα αθλήματα, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων του είδους, Freestyle Training Team!

Στον διαγωνισμό breakdance που πραγματοποιήθηκε στο Hip Hop Stage οι 16 καλύτεροι χορευτές της Ελλάδας διαγωνίστηκαν για την θέση του νικητή σε μία μάχη τύπου ένας εναντίον ενός. Την πρώτη θέση και το βραβείο των 200€ κατέκτησε ο b-boy Revo ενώ την δεύτερη θέση και το βραβείο των 100€ ο b-boy Zoob. Οι κριτές ήταν οι: Cut 1, Kelment & Sakill, ενώ την παρουσίαση επιμελήθηκε ο Απόστολος Αριστείδου, με την βοήθεια του Kid Stretch στις μουσικές επιλογές!

Στα διαλείμματα του διαγωνισμού, οι ομάδες street dance Mother Funkerz, Drama Queens, Seven Souls & Jafrican Ting Crew εντυπωσίασαν το κοινό παρουσιάζοντας μοναδικές χορογραφίες.

Το βράδυ ακολούθησαν συναυλίες από Ημισκούμπρια, Bad Movies, Anima Nation, Jaw Bones, Allergic και Banksters μέχρι τις 3:00 το πρωί, με το κοινό να κατακλύζει τους χώρους των συναυλιών για να δει από κοντά τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, ενώ DJ sets συνόδευαν τις εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ. Οι DJs του φεστιβάλ ήταν οι: Kid Stretch, Inko, Aldow, Infaderz, Lorrd & Big Shine, Cron, AmazeMe, Morf & Tarzan Db!

Leave a Reply